Humanitarna


 

У ОКИВИРУ НАШЕ НОВЕ ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ, ПРИКУПИЛИ СМО $1130 ДОЛАРА ЗА МАЛОГ НЕМАЊУ УЛЕМЕКА!

ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ!!!


Постаните Витез Пулсар!!!

 

Подржите неку од наших хуманитарних акција и постаните прави правцијати Витез Пулсар!!! Витезови Пулсари су неустрашиви у својој борби за љепши и бољи свијет, они су племенити и хумани и увијек спремни да дају свој допринос! Зато су и најбољи пријатељи дјеци из Пулс Театра која ће на крају изабрати и крунисати најзаслужнијег витеза, најсмјелијег борца за праведне циљеве! Рачунамо на вас!!!


Помоћ шестогодишњем Немањи Улемеку

226996_216871748325399_7678890_n[1].jpg  

 

Немања Улемек из Руме има шест година и церебралну парализу. Био је здрава беба у стомаку али су му низом грешака особља болнице тешко оштећене мождане функције на порођају. Шансе за његов потпуни опоравак су 90%. Послије шест сати вјежбања дневно, ласерских операција и прве терапије матичним ћелијама, његово стање се поправља свакодневно- већ иѕговара прве ријечи и покушава да направи своје прве кораке. За његову другу терапију матичним ћелијама је потребно још око 6000 евра. Помозите да прикупимо овај новац, и да Немања добије још једну шансу за нормално дјетињство. Новац можете донирати преко наше стране "Донације", са поруком да је сума за Немању. Такође, можете и лично уплатити износ преко PayPal-а, на адресу: alan@borcic.ca. Унапријед хвала!!!


 

Поред наше дуготрајне привржености акцији прикупљања средстава за помоћ Александри Митровић (о чему више информација можете наћи ниже на овој страни), указујемо на још два циља достојна наше и ваше пажње. Ивана Стефановић, замјеник конзула у Генералном конзулату Републике Србије у Торонту, покренула је акцију прикупљања средстава за Институт за мајку и дете у Београду, конкретно за одјељење за онкологију и хематологију. Као дио ове изузетне акције за помоћ дјеци која се у том простору свакодневно боре за свој живот, своје учешће су дали и глумци представе "Боље да не знаш" из Торонта, фондација Стара Рашка и Удружење родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Звончица". Уколико желите да помогнете ову акцију можете уплатити донацију преко нашег сајта (са назнаком за Институт за мајку и дете) или можете послати чек, насловљен на "Foundation Stara Raska", на адресу Генералног конзулата Републике Србије у Торонту: 377 Spadina Rd., Toronto, ON, M5P 2V7. Подржите неку од ових наших акција, обавијестите нас о томе и постаните један од наших Витезова Пулсара!!!


Учествујте у нашој хуманитарној акцији: помоћ за Александру Митровић

   

mitrovic-v.jpg

 

Недавно смо се упознали са ситуацијом у којој се налазе Александра Митровић и њена породица (не само да је она на дијализи од једанаесте године и да јој је живот у опасности, већ је и њен брат на дијализи а отац има уграђена три пејсмејкера)! Ово су информације које саопштава група која на Фејсбуку покушава да помогне овој напаћеној дјевојци:

Aleksandra Mitrović ima 27 godina i živi u Beogradu. Sa jedanaest godina Aleksandri su otkazali bubrezi. Usled neadekvatnog lečenja otežano govori i gotovo da ne čuje. Prošlo leto Aleksandra je provela u sobi na jedanaestom spratu Vojnomedicinske akademije.

Posle toliko godina dijaliza, vene u njenim rukama više nisu mogle da izdrže napor i postale su krte i počele da pucaju.

Izvršena je transplantacija dela vene iz butine u ruku. Bila je srećna kada je, nakon par nedelja oporavka, ponovo mogla da se vrati na dijalizu koja ju je održavala u životu.

U samoj bolnici je ostala duže, oslabljeni orgnizam bio je lak plen i najobičnih virusa i infekcija, pa je konstantno njena telesna temperatura bila povišena. Ovih dana, kada nije na dijalizi, Aleksandra sedi za improvizovanim štandom u Knez Mihailovoj ulici i nastavlja prikupljanje novca za svoju operaciju.

“U mojoj glavi, kako to sve ide... Meni treba 100.000 evra za operaciju. Trenutno na računu imam 2.300.000 dinara. To je negde oko 20.000 evra. Mislim da sama operacija u Engleskoj i Francuskoj košta oko 100.000 evra. Ovako, da skupim taj potreban novac, pa da lepo odem nadam se u Englesku ili u Francusku pa ću tamo da boravim jedno mesec dana, da vidim grad, da uživam, pošto ću tamo da imam dijalizu i sve taman dok mi ne nađu bubreg, pa ću malo da uživam u tome, onda ću da dobijem bubreg, pa će sve da bude u redu, kad se sve to sredi nakon dve, tri godine, sve bude u redu, tek onda sledi ceo život”, objašnjava Aleksandra.

“Trenutno čujem jako slabo, možda samo 20 odsto, a kada pričam sa ljudima uglavnom moram da čitam sa usana. A što se tiče sluha, za takvu operaciju lečenja laserom ne znam da li ću ikada skupiti novac”, kaže ona.
Načelnik odeljenja za nefrologiju na VMA Zoran Kovačević kaže da danas u Srbiji negde oko 1200 mladih ljudi čeka transplantaciju bubrega.

“To samo potkrepljuje činjenicu koliko je značajno formiranje nacionalnog programa za transplantaciju i donatorstvo u Srbiji. Ono će sprečiti da prikupljamo humanitarni novac za eventualne transplantacije u inostranstvu i pomoći našim pacijentima da na vreme dobiju bubreg ili neki drugi organ, jetru, srce koji za njih znače život i novi početak, odnosno rođendan”, navodi on.

Glavna sestra Violeta Savić dodaje da je Aleksandra 15 godina na hemodijalizi i da je veliki borac.

“Međutim, kao i kod većine bolesnika, u toku dijalize se dešavaju komplikacije. Često teško podnosi dijalizu, dolazi do kolapsa, zatim veliki interdijalizni donos, do grčeva, pada krvne slike, ima problema oko vaskularnih pristupa. Ali jednostavno, veliki je borac, ima volju za životom, zajednički sa njom se borimo, smejemo i tako ona provodi iz dana u dan”, priča Violeta Savić.

Aleksandra je i dalje vesela i odlučna da ne odustane od svoje borbe.

“Mene pitaju šta bih najviše volela: da ponovo čujes ili da dobiješ bubreg? Ja kažem, pa logično je da bi bubreg bio najbolji, ali kako je muzika ceo moj život, ja bih dala sve, samo da mogu ponovo da čujem”, kaže Aleksandra.


 

АЛЕКСАНДРА ЈЕ У ТЕШКОМ СТАЊУ: ДОКТОРИ КАЖУ ДА ЊЕНО ТИЈЕЛО НЕЋЕ МОЋИ ДА ПОДНЕСЕ ЈОШ ЈЕДАН КАТЕТЕР. АКО НЕ ДОБИЈЕ ТРАНСПЛАТАЦИЈУ ШТО ПРИЈЕ, УМРИЈЕЋЕ. МОЛИМ ВАС ДА ПРЕКО НАС ИЛИ ПРЕКО ФЕЈСБУК ГРУПЕ ПОШАЉЕТЕ БАРЕМ НЕКУ МИНИМАЛНУ СУМУ НОВЦА, У НАДИ ДА ЋЕ ДОВОЉНО НАС УРАДИТИ ИСТО И ДА ЋЕ ОВА НАПАЋЕНА ДЈЕВОЈКА ПРЕЖИВЈЕТИ.

ОВО СУ ПОДАЦИ КОЈИ ВАМ ТРЕБАЈУ ДА ДИРЕКТНО УПЛАТИТЕ НОВАЦ ЗА АЛЕКСАНДРУ:

CANADA

57A: Account with institution:
RZBSRSBG
RAIFFEISEN BANKA AD
BEOGRAD, RS

59: RS35265050000017875965
ALEKSANDRA (ZVONIMIR ) MITROVIC
RADE SPASOJEVICA 5A


CAD

royal bank of canada, CANADA
SWIFT/BIC ROYCCAT2

ТАКОЂЕ, МОЖЕТЕ НАС КОНТАКТИРАТИ ЗА БИЛО КАКВУ ДОДАТНУ ИНФОРМАЦИЈУ! УНАПРИЈЕД ХВАЛА!
"...ЗАЈЕДНО СМО ЉЕПШИ, ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ!"


 

МОЛИМО ВАС ДА ЗА ПРИЛОГЕ ЗА АЛЕКСАНДРУ ИДЕТЕ НА СТРАНУ "ДОНАЦИЈЕ". СВАКИ ИЗНОС ЈЕ ДОБРОДОШАО И ИСКРЕНО ЦИЈЕЊЕН! ХВАЛА НА ПОМОЋИ!!!


 

ДО САДА ЈЕ ПРИКУПЉЕНО И ПОСЛАТО $ 535! НАЈТОПЛИЈЕ ХВАЛА СВИМА КОЈИ СУ ДАЛИ ПРИЛОГ!!! АКЦИЈА СЕ НАСТАВЉА!!!


ПОРУКА АЛЕКСАНДРЕ МИТРОВИЋ ПУЛС ТЕАТРУ

 

Александра је, ганута пажњом чланова и публике Пулс Театра, послала дивну поруку коју ћемо подијелити са вама:
"Шта вам свима могу друго рећи- ХВАЛА ВАМ што ви који сте тако далеко желите и успевате да ми помогнете. А најважније оно што желим да вам кажем је да се и ви сами борите у животу за оно што желите! Будите оптимисти, када паднете заплчите се, али вас молим да знате да устанете и да након тога будете још јачи. Живот је ипак леп кад се живети зна!!! Волим вас све!!!"
А онда слиједе неки симболи срца и пољубаца... све оно сто се и очекује од једне младе и позитивне душе као што је Александра. Част нам је и задовољство што можемо барем мало наде да пружимо овој дивној дјевојци.


 

Puls Teatar
Glumci
Blog
Mrzim Sekspira
Upoznajte cimere
Ivica i Marica 2015
Petar Pan 2015
Za sve je kriv Vuk
Narnija
Kapetan 2015
Pepeljuga 2015
Robin Hud
Pubertet
Spektakulaton
R&J iz Kupinovac Hila
Sarlotina mreza
Mala princeza 2013
Pepeljuga
Obrazovani vuk
Petar Pan
Ivica i Marica
Jezeva kucica
Snezana
Macak u cizmama
Carobnjak
Alisa
Ruzno pace
Mala princeza
Kapetan Dzon
Akcije
Pan Teatar
Novosti i video
Humanitarna
Donacije
Kontakt
Studio na engleskom
Ulaznice
Nas tim
e-mail me